5 lépés, ami segít, ha változtatnál az életeden

 

Amikor a változásról van szó, sokunk valami eget rengető dologra gondol. Azt hisszük, csak úgy lehet változni, hogy felforgatjuk az életünket és semmi nem lesz már a régi. Ez azonban ijesztő. Ha így tekintünk rá, érthető, miért hezitálunk és az is, hogy miért adjuk fel a terveinket, mielőtt még célba érnénk.
Te ezt viszont már nem szeretnéd, hiszen az önismeret és a fejlődés útjára léptél, –ezért is olvasod ezt a bejegyzést- éppen emiatt szedtem neked össze azokat a lépéseket, amik megkönnyítik a dolgod.

 

Fotó: Canva.com

 

Kezdj pár egyszerű lépéssel!

Ha az egész hegyet látod magad előtt, nem csoda, hogy berezelsz. Ebben nincs semmi szégyellnivaló. Viszont, ha lebontod a lépcsőfokokat és mindig csak a következő lépésre koncentrálsz, akkor egészen biztos, hogy messzebb fogsz érni, mintha meggondolatlanul ugranál neki az előtted álló feladatnak.


 "

Kezd azzal, hogy egy-két dolgon változtatsz, majd szép lassan építsd be a napi rutinodba. Adj magadnak pár hetet, amíg ezek az újdonságok rögzülnek, majd ismételd meg újabb módosításokkal!

 

Mire észbe kapnál, már is változtál, mégsem érezted akkora traumának, mint elsőre gondoltad volna. Észre sem veszed és már szinte ott is vagy abban az életben, amit elterveztél. Abban, amiért korábban féltél tenni, és amit nem élhetnél, ha egyszerre akartál volna mindent megoldani. 

 

Célozd meg!

Mielőtt akármit is elkezdenél, látnod kell magad előtt, hogy mit is akarsz elérni. Úgy nem lehet révbe érni, hogy nem látod a célvonalat. Ülj le egy csendes helyre, ha kell szánj rá heteket, de töviről-hegyire gondold végig, mit is szeretnél! Ez a legfontosabb az összes lépés közül, hiszen, ha nem jó a célod, azért nem teszel majd meg mindent, és feladod. Amiből pedig azt fogod gondolni, hogy megint az akarat erőddel van a probléma. Pedig csak a célod nem volt megfelelő.
Írd le, hogy honnan hová szeretnél eljutni!

 

Miért, miért, miért?

Miután leírtad a célod, tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért!
Legyél olyan, mint egy kisgyerek, aki a „miért korszakát” éli vagy egy idegen, aki nem tudja, mi hogyan működik!
És hogy minek kell ez neked? Egyszerű. Ebből fogod látni, hogy tényleg akarod-e vagy csak valami külső tényező késztet rá. Például valakit le akarsz nyűgözni, vissza akarsz vágni, irigykedsz és így tovább.
Soha ne azért akarj változni, mert az másnak imponálna vagy iriggyé tenné! Mindig helyezd magad az első helyre! Nem önzőség, épp ellenkezőleg.

 

Reális?

Minden célnak a megvalósíthatóságát növeli, ha minél reálisabb. Ne tűzz ki olyat, amit az életben nem érhetnél el, mert annak csak könnyek és lehangoltság lesz a vége! Ez nem azt jelenti, hogy ne merj nagyot álmodni, csak láss reálisan. És itt jön képbe az első pont: bontsd le a feladatokat! Ha így tekintesz rá, máris sokkal több minden válik elérhetőbbé.

 

Te kellesz hozzá


Ne mástól várd a változást! Senki nem fogja eléd pakolni azt az életet, amit szeretnél, ezért neked kell tenni.
Nehéz lesz? Igen. Megéri? Naná!!!
Ugyanis, amint azzá a valakivé válsz, akivé lenni szeretnél, örülni fogsz, hogy belevágtál ebbe az utazásba. Megerősít és akkora adag önbizalmat ad, amilyet sosem tudtál elképelni. Innentől kezdve pedig megváltozik a dolgokhoz való hozzáállásod, mert már látni fogod, hogy

 

KÉPES VAGY RÁ!

Az elért eredményeket senki sem veheti el tőled. 

 

 Hajlamosak vagyunk mindent vagy semmit alapon működni. Azt érezzük, vagy csinálom ezer százalékkal, és érek valamit, vagy inkább meg sem erőltetem magam, akkor pedig nulla vagyok. DE EZ TÉVEDÉS! Bármekkora kis változás is változás. Sok kis lépésből, pedig hatalmas távolság lesz onnan, ahol most vagy, oda, ahol lenni szeretnél.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések