Introvertáltak Világnapja

Bár különc csodabogaraknak tartják az introvertáltakat, nem szabad elfelejtenünk, hogy a népesség közel felét ők alkotják. Így nem meglepő, hogy van egy nap az évben, amikor őket ünnepeljük.
Január 2-án tartják az Introvertáltak Világnapját.

 

  

Az alábbi pontokban megmutatom, hogyan szenteld ezt a napot magadnak, és miért leszel a lehető legjobban, ha így teszel.

 

Vegyél ki egy szabad napot!

 

Mivel az év elején van, ráadásul hétvégén, így könnyebben megvalósítható ez a pont, mintha a dolgos mindennapokban kellene változást beiktatnod. Kezdj egy kis jógával, vagy csak mozgasd át a tested, majd folytasd egy kiadós reggelivel. Ha teheted, csendesen. Egyedül. Ne kapkodj, élvezd az ételt! Az illatát, az ízét, a látványát.
Ahhoz, hogy jól érezd magad, nélkülözhetetlen a megfelelő reggeli, szóval ha máskor kimarad vagy kapkodva eszel, most ne siess! Még ha egész nap nem is csinálsz mást, csak heverészel, akkor is jól jön a tápanyag.

A reggeli után pedig felejtsd el az aznapra tervezett programokat és feladatokat! Csak olyan dolgokba kezdj bele, amik neked fontosak, és téged tesznek boldoggá! Olvass, filmezz, vagy csak ülj ki az erkélyre, bármi, ami szívednek kedves és azt érzed, feltölt.

Amire szükséged van. Ha nem tudod megoldani, hogy egész nap magadban legyél, mert mondjuk a gyerkőcök nem engedik, akkor is pár órára szabadulj el a világtól, és töltsd fel magad! Elengedhetetlen ahhoz, hogy működni tudj a továbbiakban, ha máskor nem is, ezen a napon add meg magadnak ezt a tiszteletet!

 

Légy kreatív!

Nem arra gondolok, hogy írj verset vagy alkoss meg egy újabb szimfóniát, a kreativitás bármiben megnyilvánulhat. Nyisd ki a szemed és vedd észre, mi minden van körülötted, amivel a gyermeki éned eljátszana! Mi az, amin eltűnődne? Rendezd át a lakást, találj újabb értelmet kidobásra szánt dolgoknak, vagy rajzolj, ha ahhoz van kedved! A lényeg, hogy engedd szabadjára a fantáziád, és ne korlátozzon a felnőtt lét határa. Légy kreatív, éppúgy mint gyerekkorodban!

Introvertáltként sok időt töltünk a gondolatainkban, néha jól esik kikapcsolni és “nem gondolni semmire”. Persze ez egy intronak egyenlő a lehetetlennel, éppen ezért kell néha a gyermeki oldalunkra hallgatni és csak elveszni valami számunkra élvezetes kreatív foglalatosságban.

 

Irány a természet!

Nincs jobb egy frissítő sétánál. Ha teheted, menj ki a szabadba pár órára! Akkor sincs semmi baj, ha ez “csak” a teraszodat jelenti, a friss levegő felpörget és kitisztítja az elméd. Jót tesz testednek, lelkednek és a kreatív oldaladat is beindítja. Vigyél egy könyvet, fogj egy meleg takarót és olvass kint vagy tégy egy nagy sétát! Persze ügyelj, meg ne fázz! Érezd jól magad!

 

Lassulj le!

Introvertáltként folyton pörög az elménk valamin, ez ellen nem tudunk mit tenni. Ilyen a természetünk. De időnként szabadságra küldhetjük az elménket és élvezhetjük a minket körülvevő szépségeket. Az egyik legjobb nyugtató és kikapcsoló tevékenység a mozgás, de mivel épp lelassulni szeretnénk, részesítsük most előnyben a jógát. (Természetesen táncolhatsz vagy kick boxolhatsz is, ha épp ahhoz van kedved, ez a te napod.) Ha nem az életed része, keress a neten kezdőknek való videót!
A másik módja a kikapcsolódásnak, ha egy tál vízbe illóolajt csepegtetsz és az asztalodra vagy a radiátorra teszed. A legjobb választás a bio, mert ez amellett, hogy környezetkímélő, jobban érvényesíti az adott növény vagy gyümölcs illatát is. Így a természetes aromát szívod be, nem pedig adalékanyagokat. Olvass utána, melyik illat, mire jó! Megszabadít a stressztől, a migréntől és jól esik mélyeket lélegezni belőlük.

Bármelyik tanácsot is fogadd meg ezek közül, vagy találj magadnak újabbakat a lényeg az, hogy ünnepeld meg ezt a napot! Magadat. Mert igazán nagyszerű dolog introvertáltnak lenni és akármit is vágtak eddig a fejedhez, nem vagy különc. Ne szégyelld azt, ahogyan a világot látod, hiszen, mint ahogyan az elején is említettem a posztnak, a népesség fele az introvertáltak csapatát erősíti. Sokan vagyunk és jár nekünk egy nap, amikor ünnepelünk!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések